Floris V E4 Harmelen – Oudewater

Wanneer:
28 februari 2024 hele dag
2024-02-28T00:00:00+01:00
2024-02-29T00:00:00+01:00

Een kort ritje in de bus naar Harmelen waar de wandeling begint in Gerverscop, we lopen richting de Provincialeweg steken deze over en lopen op het jaagpad langs de Oude Rijn bekend bij diegene die het Limespad hebben gelopen. Lopen onder de Limesbrug door en vervolgen de wandeling langs de Oude Rijn naar Woerden. Gaan door het centrum van Woerden en lopen richting Kromwijk dit is een buurtschap behorende tot de gemeente Woerden

Het ligt ten zuiden van Woerden tegenover industrieterrein Middelland. Komen bij de Kromwijker Wetering en verlaten Woerden via de Kromwijkerdijk lopen onder de A12 en gaan richting Linschoten komen op de Haardijk slaan af naar de Schapenlaan en komen op de Noord Linschoterdijk in Landgoed Linschoten.

Landgoed Linschoten is met rond 450 hectare het grootste landgoed in de randstad. Het omvat een landhuis met park, waterlopen, monumentale boerderijen, graslanden en bossen. We volgen de Noord Linschoterdijk en komen langs huis te Linschoten dit is in 1638 - 1647 gebouwd door Johan Strick en heeft een bijna vierkant oppervlak van 18 x 20 meter. Het huis is in de loop der eeuwen meermaals verbouwd en gerestaureerd. Het is in bezit geweest van meerdere families. Aan de voorzijde staan twee torens. Deze sprongen oorspronkelijk uit het ontwerp, maar omdat in 1720 het voorste gedeelte van het huis met een verdieping werd verhoogd, vallen ze nu minder op In 1991 werd het Huis te Linschoten voor het eerst geopend voor publiek.

Lopen verder op de Noord Linschoterdijk en komen in Lange Linschoten een buurtschap en rivier in gemeente Oudewater. T/m 1988 gemeente Snelrewaard hier staan verschillende boerderijen die op de Lijst van rijksmonumenten staan. Komen in Oudewater en lopen via de Donkere Gaarden en de Havenstraat naar het eindpunt van de wandeling.

Een wandeling op bekend terrein.

jaagpad langs de Oude Rijn
huis te Linschoten
de Lange Linschoten

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de mail: wandelen@knooppuntmontfoort.nl

=

 

Deel 1 Floris de Vijde pad

Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!