Floris V E5 Oudewater – Groot-Ammers

Wanneer:
20 maart 2024 hele dag
2024-03-20T00:00:00+01:00
2024-03-21T00:00:00+01:00

 

We starten de wandeling op de Goudsestraatweg in Oudewater en komen via de Hoenkoopsebrug op de route langs de Hollandsche IJsel.. We blijven lopen op het Jaagpad richting Hekendorp en gaan via de Provincialeweg Oost naar de Hoenkoopserijweg

Lopen via de  Tiendweg , een pad tussen de weilanden van twee kilometer lang, naar de Zijdeweg en komen zo op de Oost-Vlisterdijk een weg langs de Vlist.

We blijven de Vlist volgen en komen uit bij de Koeneschans. De Koeneschans is een schiereilandje in de Vlist, tussen Haastrecht en Schoonhoven. Het eilandje is klein, maar speelde een belangrijke rol in de Oude Hollandse Waterlinie.

We blijven de  Vlist volgen en lopen op de Bonrepas komen vervolgens langs de Bonrepasmolen, De Bonrepasmolen is een wipmolen die omstreeks 1600 is gebouwd aan de rivier de Vlist ten behoeve van de bemaling van de polder Bonrepas en Noord-Zevender.

We blijven de Vlist volgen en komen via de Opweg Schoonhoven binnen komen in het  Springer park en passeren de Sint-Bartholomeüskerk een in 1872 gebouwde driebeukige pseudobasilieke kerk, met een toren centraal aan de westelijke zijgevel.Komen via de Lopikerstraat de Haven en de Veerstraat bij het Veerpont die ons de Lek over brengt.

We vervolgen aan de overzijde van de Lek de wandeling op de Veersedijk komen op de Wilgenweg en lopen richting Groot Ammers eindpunt van de wandeling.

Een wandeling met veel natuur en water.

Koeneschans
Bonrepasmolen
Sint-Bartholomeüskerk

 


Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de mail: wandelen@knooppuntmontfoort.nl

=

 

Deel 1 Floris de Vijfde pad

Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!