K2C Bezoek Amersfoort

Wanneer:
7 juni 2023 hele dag
2023-06-07T00:00:00+02:00
2023-06-08T00:00:00+02:00

K2C woensdag 7 juni 2023 naar Amersfoort.

Om U aan te melden klik <hier>.

Op woensdag 7 juni gaan we naar het Flehite museum in Amersfoort en worden we verwacht in de meeslepende creatieve wereld van Philip Haas. De tentoonstelling “Sculpture Breathes Life” is een ruime selectie van deze filmmaker en beeldend kunstenaar. Hij is geboren in 1954 in San Francisco, volgde een opleiding aan de Harvard University en was later ook docent aan de Princeton University.

Nu woont en werkt hij op het Italiaanse eiland Procida in de golf van Napels. Er is een ruime selectie van sculpturen, reliëfs, fotowerken. Hij is een multidisciplinaire kunstenaar. Na New York, Londen, Frankrijk en Milaan komt zijn werk nu voor het eerst naar Nederland. Philip Haas brengt hommages aan beroemde kunstenaars, zoals René Magritte en ook Van Gogh.

 

 

Kijk hier https://www.philiphaasart.com/ om meer van zijn werk te zien.

We krijgen een eigen exclusieve rondleiding in het museum van een kenner.

 

We gaan Amersfoort ook nog verder verkennen via een boottocht over de buitengracht van de 2e stadsmuur. We leren wat over het oude Amersfoort.

Amersfoort, bewonder de middeleeuwse Koppelpoort. Het is de blikvanger van de stad én een van de mooiste stadspoorten van Nederland. Wil je meer te weten komen over dit historische bouwwerk uit ca. 1425?

 

Het barst in Amersfoort van de eeuwenoude gebouwen en monumentale gevels. Een leuke manier om de mooiste plekjes te ontdekken is door de Fotoroute te wandelen.

Deze route van 2,6 kilometer leidt je langs fotogenieke bezienswaardigheden, zoals de overblijfselen van de stadsmuur, de waterpoort Monnikendam en de Onze Lieve Vrouwetoren. Je kunt ook een gedeelte van deze wandeling doen. Maar dit doen we op eigen gelegenheid als er tijd over is.

 

Het meest fotogenieke stukje Amersfoort zijn de Muurhuizen. Deze historische straat, die het oude stadscentrum omringt, dankt haar naam aan de huizen die op de fundamenten van de oude stadsmuur zijn gebouwd. Wanneer je door de Muurhuizen loopt, ervaar je een oase van rust en waan je je echt even in de middeleeuwen.

 

Iedereen gaat op eigen gelegenheid in groepjes lunchen.

 

Team K2C