K2C Delft

Wanneer:
19 oktober 2022 hele dag
2022-10-19T00:00:00+02:00
2022-10-20T00:00:00+02:00
Kosten:
€ 36,- met MK, €47,50 zonder MK
Contact:
Mia van Eif

Hier <<aanmelden>>
Op woensdag 19 oktober 2022 gaan we naar Delft.
We bezoeken daar:
De Porceleyne fles, de aardewerkfabriek uit 1653, waar nog steeds origineel Delfts Blauw aardewerk, volledig met de hand, wordt gemaakt.
Het productieproces begint met het maken van een gipsen mal, bijvoorbeeld voor een vaas, daarin wordt klei pap gegoten. Na het gieten en verharden van de vaas, wordt deze afgewerkt en voor de eerste keer gebakken, daarna wordt de vaas met de hand beschilderd en met glazuur bespoten en voor de 2e keer gebakken, waarbij de typische blauwe kleur zichtbaar wordt. Met een rondleiding kunt u dit gehele proces volgen en natuurlijk kunt u al deze voorwerpen uitgebreid bewonderen en eventueel aanschaffen in het winkeltje.

We stappen op de rondvaartboot, die ons bij de Porceleyne Fles ophaalt en maken een mooie en interessante rondvaart door de Delftse grachten met hun mooie panden, die je vanaf het water kunt bewonderen. We worden in het centrum afgezet, daar kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken.

Na de lunch maken we, onder leiding van een stadsgids, een rondwandeling door de historische binnenstad, met een bezoekje aan de Nieuwe kerk en langs de grachten met verhalen over historische panden, maar ook over haar beroemde inwoners, zoals Johannes Vermeer, Hugo de Groot, Antonie van Leeuwenhoek e.a.
Ter informatie: het toegangskaartje voor de kerk blijft een jaar geldig.
Dus u kan daar altijd later, op eigen gelegenheid, nog gebruik van maken.