K2C Leiden 12-3-2024

Wanneer:
12 maart 2024 hele dag
2024-03-12T00:00:00+01:00
2024-03-13T00:00:00+01:00

Aanmelden klik <<HIER>>

Op dinsdag 12 maart 2024 gaan we naar Corpus Leiden en Beelden aan Zee in Scheveningen.

Corpus Oegstgeest
Corpus is gebouwd naar het idee van Henri Remmers. Het wil haar bezoekers aanzetten tot beweging en motiveren om verantwoord te eten en inspireren om gezond te leven.
In Corpus loop je door de mens en voel en hoor je op een spannende en magische manier hoe ons ingenieuze lichaam werkt.
In Corpus maak je in één uur een reis door een 7 verdiepingen hoog reuzenlichaam. Het begint met het ontstaan van de mens in de baarmoeder, je maakt een duizelingwekkende reis, als rood bloedlichaampje, adem mee in je longen, spring op de tong, loop door het oor en aan het einde van de reis stap je uit je brein op de 7e verdieping. Verwonder je in de hersenen en verbaas je hoe bijzonder je eigen lichaam wel is en dat je er ook erg zuinig op moet zijn.

Na deze reis ga je op eigen gelegenheid naar het interactieve gedeelte van het museum, hier kun je allerlei informatie krijgen over je lichaam. Hoeveel liter bloed heb je? Hoe werken je nieren, je longen, je hart, je oog, je hersenen en je neus en nog heel veel meer.
Maar ook is er aandacht voor gezond leven, zoals vitaal bewegen, verantwoord eten, mentaal weerbaar zijn.
Beleef je eigen lichaam eens op deze speciale manier.
Museum Beelden aan Zee in Scheveningen
Het museum werd in 1994 gesticht door het echtpaar Scholten-Miltenburg en het heeft de vorm van een schelp, het ontwerp is van architect Wim Quist. Het ligt 500 meter van het Kurhaus en ligt verscholen midden in de duinen en je kunt vanuit het museum de zee zelfs zien.

Het museum richt zich als enige in Nederland op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst, de collectie bestaat nu uit meer dan 3500 beelden, 1000 gipsmodellen en 500 penningen.
De collectie varieert van portretten tot monumentale beelden gericht op de mens, gemaakt van brons, steen en keramiek tot piepschuim en van klein tot meer als mens zo groot.
Kunstenaars zijn onder andere Armando, Atelier van Lieshout, Stephan Balkenhal, Ossip Zadkin, Tom Claassen, Wessel Couzijn en nog vele anderen (zie voor meer informatie de site).
Tijdens ons bezoek is werk te zien van Tom Claassen. Hij zoekt in zijn sculpturen naar de essentie van de vorm. Van hem zijn o.a. de grote olifanten langs de snelweg bij Almere.

Team K2C