Klaverjassen

Wanneer:
10 september 2024 @ 13:30 – 16:30
2024-09-10T13:30:00+02:00
2024-09-10T16:30:00+02:00
Waar:
Knopenhofzaal Antoniushof
Kosten:
2 euro
Contact:
Dirk van Dijk
0348-473188

Wanneer?
Op elke dinsdag in de maanden september t/m april wordt een leuke klaverjasmiddag georganiseerd.

Hoe laat?
We beginnen om 13:30 uur in de Knopenhofzaal van Antoniushof. Zorg dat je ruim vóór die tijd binnen bent om je aan te melden en te horen met wie je speelt.

De kosten:
Om de kosten hoef je het niet te laten, dat is 2 euro en daarvoor krijg je de kans op een leuk prijsje. Natuurlijk is winnen leuk, maar de gezelligheid staat voorop. Kom dinsdagmiddag naar Antoniushof en kaart mee (ook als je het nog niet zo goed kunt).

De Snertdag

Elk najaar organiseren we in november een gezellige Snertdag. Een hele dag fijn Klaverjassen en Rikken, met leuke prijzen en natuurlijk Erwtensoep met broodjes.

Deze dag wordt georganiseerd door Dirk van Dijk en Gert Verhaal.


En dan nog even de regeltjes:

Bij binnenkomst trek je een tafelnummer met een kleur. Je gaat naar die tafel en de speler met dezelfde kleur is jouw maat voor de eerste ronde. De eerste speler kiest de troef en daarna kiest steeds de volgende speler de troef. De punten worden opgeschreven en aan het einde van de eerste ronde (16 spellen) overgenomen op een briefje voor de persoonlijke score.

Daarna wordt opnieuw een tafelnummer getrokken en nog twee rondes van zestien spellen gespeeld. Het totaal van de drie rondes is bepalend voor de uitslag. Er zijn leuke prijsjes te verdienen voor de beste, maar ook voor de slechtste spelers.

We spelen Rotterdams, d.w.z. men moet een maatslag introeven of overtroeven als men niet kan bekennen. Meer informatie en de spelregels kun je vinden bij <<Wikipedia>>.


 

Erg gezellig in de Antoniushof