Fietstocht 14 september 2023

Verslag fietstocht van donderdag 14 september ‘23

Met 7 deelnemers vertrokken we om 9.30 uur van het Kasteelplein in

Montfoort voor de verlengde fietstocht richting Schoonhoven.
Het weer was uitstekend met een temperatuur van rond de 20 graden en wat kleine wolkjes aan een blauwe lucht.
In Schoonhoven bij het restaurant aan de pont was de eerste stop, met natuurlijk koffie en een lekker stukje appeltaart met slagroom. Vervolgens met pont naar overkant en via Langerak naar Ameide,voor een korte stop en om wat te drinken en te genieten van het mooie uitzicht over de Lek en de uiterwaarden.
Via Vianen en Everdingen reden we om half 2 Culemborg binnen, waar we op de markt bij Brasserie “de Streek” een heerlijke lunch hadden besteld, met koel drankje.

De temperatuur was inmiddels al aardig opgelopen naar 23 graden, zodat we de fietstocht zonder jas aan konden vervolgen.
Bij de pont over de Lek hebben we nog wat foto’s gemaakt, de tocht ging verder naar Tull en het Waal om vervolgens via het Lekkanaal en de sluizen langs Nieuwegein naar IJsselstein te fietsen. Daar namen we traditie getrouw een lekker ijsje. Zo konden we voldaan de laatste 7 kilometers via de Stuivenbergweg naar Montfoort rijden, waar we rond half 6 aankwamen.

Het was een mooie tocht, die keurig door Gert Sluis was uitgezet en laten we hopen dat hij, dat de komende jaren voor ons nog kan en wil blijven doen.

Gert en alle deelnemers hartelijk dank voor deze verlengde fietstocht van 85 km.

 

Jan van Loon

Om de foto’s te bekijken klik <<HIER>>.