Floris de Vijfde-pad

Het Floris de Vijfde pad loopt van Amsterdam naar Bergen op Zoom over een afstand van ongeveer 250 kilometer. Het pad voert ons door typisch Hollands polderlandschap langs plassen en rivieren, door de rivierendelta rondom Dordrecht, langs de Oranjestad Zevenbergen naar het eindpunt Bergen op Zoom. Ook Bergen op Zoom is een stad met een historie die teruggaat tot de Romeinse tijd. Maar bij ons geniet Bergen op Zoom toch meer bekendheid als garnizoensstad in de Spaanse tijd. Wel hebben we er voor gekozen om de drukte van Amsterdam te vermijden. We beginnen daarom in Diemen langs de Weespertrekvaart die werd aangelegd in 1639.

We hebben het pad ingedeeld in twaalf etappes van ongeveer twintig kilometer. Daarvan plannen we er drie dit jaar voor het wandelseizoen volgen in 2024 nog drie wandeldagen in de maanden februari, maart en april. Het volgende seizoen begint dan weer met drie wandeldagen in september, oktober en november en eindigt met de laatste drie etappes in de maanden februari, maart en april van 2025. Zo lijkt het wandeltraject mooi verdeeld met 4 weken ruimte tussen de etappes. De bijdrage per persoon hopen we dicht bij het huidige bedrag te houden. Dat is echter afhankelijk van de kosten van het busvervoer en de (verwachte) kosten van de lunch. De bijdrage denken we in augustus duidelijk te hebben.

Tenslotte: Wandelen is gezond, leuk en gezellig en bovendien nog leerzaam! We kijken tijdens onze wandeldagen door een mooi venster naar onze boeiende vaderlandse geschiedenis. En ja …. we willen en kunnen nog best nieuwe wandelaars verwelkomen!

Bent u geen vaste langeafstandsloper maar wel geïnteresseerd om een keer, of het hele Floris de vijfde pad mee te wandelen. Neem dan contact op met Wandelen@knooppuntmontfoort.nl

 


Deelname aan de wandelingen is geheel voor eigen risico van de deelnemer!