Strandwandeling 20-9-2023

Foto’s, klik <<HIER>>

Verslag van de zeer geslaagde 1e strandwandeling op 20 september van Katwijk via Noordwijk weer naar Katwijk.
De aanmeldingen hiervoor kwamen langzamerhand binnen.
In totaal 31 deelnemers waarvan 4 mensen toch moesten afhaken.
Maar een mooie groep. 3 Deelnemers gingen rechtstreeks en van de parkeerplaats in Montfoort vertrokken we met 5 auto’s met 22 personen om in Linschoten nog 2 dames op te halen.
Vervolgens richting Katwijk.
Dat verliep voorspoedig en we waren er allemaal om half 11.

Hoe we de route gingen lopen was afhankelijk van de wind en wanneer het eb was, zodat er makkelijk langs het strand gelopen kon worden.
We besloten om een 8je te lopen
Het was heerlijk weer voor onze wandeling, veel wind maar droog.
We begonnen met een stukje door de duinen richting Wassenaar en vervolgens zijn we bij de camping het duin overgegaan en daarna via het strand richting Noordwijk gelopen. Windje in de rug, niets mis mee.
Vervolgens weer een stuk door de duinen, lekker beschut dus de nodige jassen gingen al uit. Na ruim anderhalf uur lopen kwamen we aan in Noordwijk waar een lekkere lunch voor ons klaar stond. Heerlijke champignonsoep, luxe broodjes en een broodje kroket, heel goed verzorgd.

Iedereen heeft dan ook lekker zitten eten en kon hierna weer met de nodige energie op pad.
Vanuit Noordwijk gingen we over het strand weer richting Katwijk, nu met de nodige wind in ons gezicht, maar het zand was laag dus we werden niet gezandstraald. Het was geen koude wind, goed om te doen.
Heerlijk een flink stuk langs het strand gewandeld en onder de rook van Katwijk liepen we via de boulevard weer naar de auto’s.
Al met al was het een zeer geslaagde dag en voor de meeste mensen denk ik voor herhaling vatbaar. Dat zal dan in maart 2024 zijn richting Langevelderslag.

Hartelijke groet,
Rien Kemp en Sip Linting