Verslag etappe 6 Floris V

Woensdag 17 april hebben we de laatste wandeling van de eerste zes etappes van het Floris de vijfde pad gelopen.

De wandeling ging van Groot-Ammers naar Kinderdijk. De weersverwachting was niet al te rooskleurig en de verwachting kwam dan ook uit. Tijdens de wandeling hebben we regen (licht en kort) harde wind (tijdens de buien) en hagel gehad.

Maar net voor een zeer stevige bui zaten we hoog en droog in Café Eeterij ’t Centrum in Streefkerk voor de lunch. Na een eenvoudige lunch en de eerste schoenreparatie van Joke Was het weer droog geworden en konden we verder richting Nieuw-Lekkerland waar de eerste en zeker niet de laatste molen werd gespot. Na het passeren van Nieuw-Lekkerland met zijn tot woning verbouwde watertoren ging de wandeling verder richting Kinderdijk.

Je komt dan in een wereld vol water, wind en wilskracht. De dijken, molens en gemalen van Kinderdijk houden hier al ruim 700 jaar de voeten droog. Via de pont ging het naar Krimpen aan de Lek om in restaurant Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek te genieten van een warm en koud buffet met als dessert een ijsje en koffie. Het einde van een mooie dag met een prachtige wandeling en redelijk weer.