Verslag Floris de V Etappe 3

Na regen komt zonneschijn is een bekend spreekwoord die klopt zowel in de figuurlijke als letterlijke zin

De regenperiode duurde dit keer wel erg lang maar tijdens het lopen van etappe 3 van het Floris de Vijfde pad zagen we gelukkig weer de zon. De etappe ging van Vreeland naar Harmelen een afstand van ruim 22kilometer.

Direct na het begin in Vreeland ging het mis na een paar honderd meter op het IJsvogelpad  bleek dat door werkzaamheden dit pad niet verder te volgen was en dus ging het dezelfde weg terug met een ander uitzicht op de woonboten in de Vecht.

We konden gelukkig via de Loenenseweg verder richting  Loenen a/d Vecht om daarna lopend langs de Vecht in Nieuwersluis en daarna via het Laantje van Over Holland en veerpont De AA te arriveren in Nieuwer ter Aa. Daarna was het op sommige stukken van de Veenkade baggeren om verder te komen. Gelukkig konden we  op adem komen bij de Grote Sniep de lunch locatie.

Na de lunch waren er weer stukken graspad langs de Bijleveld die drassig waren maar bij voetveer Joostendam was er weer een rust moment voor iedereen. Om daarna via Kockengen en de Hollandse Kade te arriveren in Geverscop bij Harmelen. Een mooie wandeling met goed wandelweer.