Verslag excursie Amsterdam

Hoewel wij al vele jaren lid zijn van “het knooppunt” was dit pas de eerste keer dat wij met een excursie meegingen.

De bestemming trok ons erg aan, eerst naar het Paleis op de Dam en daarna een bezoek aan De Nieuwe Kerk Amsterdam.
De bus haalde eerst de Linschotenaren op, waardoor wij op de voorste rij boven in de dubbeldekker plaats konden nemen om maar niets te hoeven missen. In Montfoort werden de overige deelnemers opgepikt en toen bleek dat we met maar liefst 62 personen op pad gingen. Tijdens de reis werd iedereen getrakteerd door een jarige deelnemer en uiteraard werd er voor haar gezongen.
Aangekomen in Amsterdam werden we na een klein stukje lopen getrakteerd op een kopje koffie in KRASNAPOLSKY. De koffie werd geserveerd in kopjes van ‘Rosenthal’ met friandises op schaaltjes van ‘Villeroy & Boch’ en dat alles met zicht op de Dam. Een beleving op zich.
Daarna bezochten we het Paleis op de Dam. Het is een imposant gebouw en met de informatie die we via de audiotour te horen kregen hoorden we veel over de historie van dit prachtige pand. De volgende gezamenlijke actie, was een bezoek aan De Nieuwe Kerk Amsterdam om half drie.
In de tussentijd was er gelegenheid om te wandelen en te lunchen, wij hebben met een groepje in een gezellig typisch Amsterdams café een broodje gegeten. Ook dat was genieten.

Na aankomst bij de kerk, waar de tentoonstelling “De eeuw van Juliana” was, werden we in vier groepen verdeeld ieder met een eigen gids. Onze gids wees ons o.a. op de soberheid van Juliana met name ook aan haar kleding te zien. Door te lopen met een gids zie je minder maar wel intenser en je hoort leuke anekdotes.Na dit bezoek stond de bus alweer klaar voor vertrek. Zoals iemand in de bus zei: “het liep allemaal als een trein”. Ik zou zeggen : “het klopte als een bus”. Organisatie hartelijk dank, het was een geslaagde dag.Hank Kautz