Verslag excursie Delft

Op 19 okt zijn we met 37 personen naar Delft geweest. We werden met de bus afgezet bij de Porceleyne fles, een museum waar te zien is hoe Delfts Blauw aardewerk wordt gemaakt. Daar kregen we ook koffie met gebak. We konden ook in de fabriek kijken. Erg interessant.

De prijzen voor het porselein zijn niet te betalen, als we iets omdraaiden waarvan we dachten € 30,00, maak er dan maar € 120,00 van. Als je dan hoort dat porselein op 1200 graden wordt gebakken in de oven, denken we meteen hoe moet het hier verder.

Een kleine impressie van wat er te zien was.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna liepenwe uit het museum naar de rondvaartboot, waar we van een Delftse student uitleg kregen over de geschiedenis van Delft en ook over de huizen die aan de grachten te zien waren, huizen met veel kleine ramen, een huis zonder een voordeur, huizen met wapens van gildes op de gevel.

Na zelf een lunchadres te hebben gezocht, ging de groep in drieën en hadden we een gids, die wat vertelde over het plein van de Nieuwe Kerk en het stadhuis en vervolgens met ons de Nieuwe Kerk in wandelde.

Wat een geschiedenis ligt daar; van Willem van Oranje tot Bernhard, die er als laatste is bijgezet.

 

Ik was vooral weg van dit gebrandschilderde raam van Annemiek Punt. De zon scheen er ook geweldig op, een fraai kunstwerk. Het was een dag waarop we met veel genoegen kunnen terugkijken

De excursie naar Zeist in november is volgeboekt.

 

Het team K2C is weer druk met de organisatie voor het volgend jaar. De maanden december en januari zijn meestal erg drukke maanden en ook wat het weer betreft nogal onvoorspelbaar. Daarom willen we in 2023 beginnen in februari en wel naar Den Haag, waar we het Museon & Omniversum en het Kunstmuseum willen bezoeken.

Voor de maand maart staat Amsterdam gepland, o.a. een bezoek aan het Paleis op de Dam en een tentoonstelling van Juliana in de Nieuwe kerk.

Een en ander is straks weer uitgebreid te lezen in Het Contact van het Knooppunt.

Tot ziens!

Team K2C