Verslag K2C Leiden 12-3-2024

Foto’s  Klik <<HIER>>

Dinsdag 12 maart gingen we met het Knooppunt gezellig een dagje uit. Klokslag acht uur vertrokken we uit Montfoort en om kwart over acht uit Linschoten. Met een volle bus richting CORPUS in Oegstgeest.

De buschauffeur kenden we al van eerdere uitjes. De zon scheen, dus alles zag er  vrolijk uit. Even na negen uur kwamen we aan en bij binnenkomst in Corpus was er koffie met heerlijk gebak. Vanaf tien uur gingen we, in drie groepen verdeeld, op reis door het menselijk lichaam. Het begon met een reis terug in de tijd over hoe ons leven in de baarmoeder begon. Via de 7 verdiepingen van het reuzenlichaam zagen en hoorden we over de meerdere functies van o.a. bloedlichaampjes, die steeds vernieuwd worden. Over de longen, de maag, nieren, en andere organen. Ook over de mondholte en hersenen.

Boven in het gebouw aangekomen begon de terugreis naar beneden. En konden we via het interactieve gedeelte met het indrukken van vele toetsen en knoppen nog meer leren over alle organen van het menselijk lichaam. Het was buitengewoon interessant en leerzaam.

Om ca één uur reden weer naar Scheveningen, waar we de bus verlieten bij het museum ‘Beelden aan zee’ dat we ’s-middags zouden gaan bezoeken. Vervolgens liepen we over de winderige boulevard op zoek naar een restaurant om op eigen gelegenheid te gaan lunchen. Tijdens de heerlijke lunch werd er gezellig gepraat met de tafelgenoten.
Tegen drie uur in de middag liepen we terug naar het museum ‘Beelden aan zee”. Er was een mooie expositie van beelden van Tom Claassen. In het museum zijn de beelden kleiner vormgegeven dan ze in Nederland in de buitenlucht staan, zoals de grote olifanten langs de snelweg bij Almere.

De beelden waren gemaakt van allerlei materialen: steen, hout, brons, keramiek en zelfs van piepschuim. Elke groep liep met een gids door dit bijzondere museum, dat zich als enige in Nederland richt op moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Het was wel erg fijn dat bij elk beeld steeds uitleg werd gegeven door de gids die ons begeleidde.

Om half 5 vertrokken we weer naar Montfoort, waar we tegen zes uur aankwamen. Het was een leerzame en gezellige reis, en zeker de moeite waard!
Henk en Sjanie Treur