Verslag Levenslang Tuinieren

 

 

 

 

KNOOPPUNTCOLLEGE
Levenslang Tuinieren ”Een lust of een Last?

Vrijdag 27 januari heeft Leontine Langenberg deze lezing voor ons verzorgd. Leontine ontwerpt tuinen, legt ze aan en onderhoudt ze eventueel.
Een gezellige middag met veel tips qua slim indelen van de tuin - zodat je op hoge leeftijd - nog kan genieten van en werken in je tuin. Ook toonde Leontine verschillende bomen, struiken en planten op het doek, die weinig onderhoud nodig hebben. Zij besteedde veel aandacht aan de veiligheid, zoals stroeve tegels, bredere paden, weinig opstapjes, verlichting en antislip ideeën.
Ook verschillende ergonomische tuinhulpjes (gereedschappen) werden besproken. Als je de goede lichaamshouding aanneemt en elke dag iets in de tuin doet, hoef je niet naar de sportschool en houdt het je lichaam en brein fit!
Voor het groene ( levende) gedeelte zijn langzaam groeiende struikjes en bodembedekkers aanraders i.v.m. het geringe onderhoud. Ook Pluimhortensia’s (steviger dan Annabel) Caryopteris ( trekt vlinders aan), Choisya(voorjaarsbloem) en Nandina (wintergroene plant met rood genuanceerd blad) zijn geliefde planten.

Op onderstaande website kun je vele tuinhulpjes vinden.
www.groenopmaat.nl

Vrijdag 14 april presenteert Het Knooppuntcollege haar volgende lezing:
“Veiliger fietsen tot je 100ste”
Meer info in de Nieuwsbrief en Contact van maart.

Foto's: klik <<HIER>>