Verslag Muziekmiddag 3-11-2023

Verslag Klassieke Muziekmiddag 3-11-2023

Verslag Klassieke Muziekmiddag 3-11-2023

Er was veel belangstelling voor deze muziekmiddag, die werd bezocht door ruim 40 muziekliefhebbers.
Chris Koetsier opende de middag en deelde mee, dat er deze middag na de pauze een bijzonder accent lag op de muziek van André Rieu.

1.Grand Duo Concertant  op. 48 van Carl Maria von Weber. Jan Berend de Ruiter had beelden ingevoegd van de fabricage van een klarinet.
2.Slavko Mitrovic, Narodna filharmonija. Volksmuziek in de concertzaal Narodna filharmonija. Een orkest bestaande uit 51 muzikanten brengt de mooiste en virtuoze melodieën van de Balkan ten gehore.
3.Barcarrolle uit Hoffmann's vertellingen. André Rieu, Carla Maffioletti,sopraan en Carmen Monarcha, sopraan.
4.Peer Gynt suite van Edvard Grieg. Morgenstemmen en de Bergkoning.  
5.Bruch - Concerto voor klarinet viool en orkest (op. 88) 3e movement Allegro Molto. Concertgebouw van het Filharmonisch orkest van Warschau.
6.Schwarzwalder uit de Zigeunerbaron act. 1 (op. 418) Johan Strauss II. Een concert op het Hofburgplein in Wenen o.l.v. Andre Rieu.

Na de pauze nog een achttal mooie stukken muziek.

7. Een compilatie van Rieu met o.a. de Second Walz in de Arena in Amsterdam tijdens de pauze van de wedstrijd Ajax - Bayern München en Waltzing Mathilda in Australië.
8.La Vergine Degli Angeli uit La forza del destino van Verdi. Johann Strauss Orkest o.l.v. Andre Rieu met o.a. de Maastreechter Staar.
9.Spanish Romance (compilatie van een wereldberoemde melodie). Toegeschreven aan 9 componisten. Gezongen door Francoise Hardy en vervolgd door HAUSER, cello en Sáint Villegas, gitaar.
10.Hupfeld Phonoliszt Violina. Mechanisch vioolspel, maar zeker niet slecht, speelt Nocturne Op. 9 nr.2 in Es majeur van Chopin.
11.Fernando Sor. Mozart variations. Tijdens het mooie gitaarspel van Yenne Lee was te zien hoe Frans een gitaar maakt.
12.Tomaso Albinoni -Adagio G minor. Competitie voor symfonische orkesten van Poolse nationale muziekscholen.
13.Katica-Aniko-Ferenc-Csaba Illény. Paganini Caprice N0.2. De muzikale familie (2 broers en 2 zussen) spelen Caprice No.2 van Paganini.
14. De 15-jarige Emma Kok zingt Voilà - André Rieu, Maastricht 2023. Emma lijdt aan gastoperose, een maagaandoening waardoor ze 22 uur per dag met de voedselpomp verbonden is.

Chris Koetsier bedankte de vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze avond en vooral Jan Berend de Ruiter voor de technische realisatie. Voor het eind van het jaar komt er geen Klassieke Muziekmiddag meer vanwege het overvolle programma van Knooppunt voor deze maanden.