Wandel 4 daagse Linschoten 2021

De tweede wandel vierdaagse Linschoten van 20 t/m 23 juli 2021.

Wat was het weer een feest, de wandelvierdaagse van Linschoten!
Berna en Margriet bedachten vier mooie wandelingen en wij konden er met zon en wind weer heerlijk van genieten!

Foto's, klik <<HIER>>

Dag 1 eerst op de fiets naar Woerden station waar we te voet verder gingen langs de OUDE rijn richting
Harmelen. Na de rotonde linksaf en over het fietspad evenwijdig aan de Ir. Enschedeweg, die we wat later
overstaken richting Kamerik.
Met een Wehrter's echte onder de tong bereikten we de Herberg, die speciaal voor ons open was gegaan en
waar we, met of zonder taart, van de koffie genoten.
Terug langs de Van Teijlingenweg en het mooie Brediuspark weer naar onze fietsen.

Dag 2 kozen we voor de 'wat verder weg wandeling' en parkeerden de auto bij Landgoed Mariënwaerdt bij Beesd.
Zonder Berna, maar Margriet kende de route op haar duimpje en onder de bomen liepen we met z'n tienen naar uitspanning De Hoenderik, waar we onder de okkernoot en zwarte moerbei een lekkere koffie, cappuccino of latte dronken met huisgemaakte appeltaart. Wat een mooie plek!
Terug, verrast door een eikenrupsafzetting, kozen we wijselijk voor de alternatieve route. Beschut voor warmte en zon onder groen gebladerte, liepen we gesterkt door een zoutje terug naar de auto en zagen nog een groot veld met paars bloeiende tuinbonen 'in de groei'.

 

 

Dag 3 eerst weer even de auto in en moesten we het zonder Margriet doen, maar wist Berna ons weer feilloos vanaf Driebruggen door het prachtige Reeuwijkse waterland te leiden. Bij de indrukwekkende houten aalscholvers rechtsaf de dijk op en vervolgens langs het smalle paadje van de mooie Kippenkade.
Wat was het de hele route genieten van al die prachtige bermbloemen!
Bij een uitzichtpunt over de plas kregen we alvast koffie in de vorm van een snoepje en nog wat verder konden we op het terras van het restaurant Reeuwijkerhout genieten van de welverdiende echte koffie.
Terug langs de andere kant van de plas werd de wat langere afstand (15,4 km) - traditioneel de derde langste dag - verlicht door de niet aflatende bloemenpracht in de bermen!

Dag 4, met z'n dertienen, gelijk 'in de benen' en was het op het dijkje door het weiland richting Montfoort steeds weer een blij weerzien met de Montfoortse wandelgroepjes. Zij liepen de Engherkaderoute in tegengestelde richting en dronken koffie in ons dorp, zo wij dat deden in hun stad.
Tegenover het terras van 'Onder de boompjes' werden we gehuldigd met een mooie gladiool en zo liepen we weer, na een gezellig koffiemoment, met de gladiool in het rugzakje terug naar Linschoten, waar we de prachtige 4- daagse afsloten met een heerlijke lunch bij Roos op het terras van het Wapen van Linschoten.
Margriet en Berna werden met iets lekkers in de zonnebloemetjes gezet, met heel veel dank!