Wandel 4 daagse Montfoort 2021

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag van de 2e Knooppunt-Vierdaagse in Montfoort.

Klik op de foto's voor alle foto's van die dag.

Dag 1
We zijn gestart met prachtig wandelweer. Geheel coronaproof kon je zelf de starttijd kiezen.
Vanaf de Parklaan liepen we in kleine groepjes naar Blokland en zagen dat de schapen en koeien dorstig dronken uit de sloot. In de wijde rustige omtrek waren ooie-vaars neergestreken en de jonge meerkoeten en zwanen zwommen lustig met hun ouders rond in de sloten met bloeiende gele waterplanten. Wat een prachtige natuur, zo dichtbij huis.
Via de Stuivenbergweg liepen we verder over het fietspad dat mee meandert met de Hollandse IJssel naar het RUST-punt bij de Knollemanshoek, waar ons koffie en een ruim assortiment heerlijk, zelfgemaakt gebak én een schone wc te wachten stond.
UitgeRUST liepen we via het fietspad en de Tiendweg terug. En nee… we hoefden niet over een hek te klimmen.
Voldaan van alle mooie vergezichten en de gelopen kilometers ging iedereen weer terug naar huis.

Dag 2
Een warme dag! Velen waren al bijtijds vertrokken. Via ons mooie stadspark wandelden we over de Benedenkerkweg naar Blokland en via de Reinaldaweg naar de Noordzijdse Kade. De kades zijn Hollands cultureel erfgoed. Ze zijn ontstaan door het droogleggen van de polders en zijn er al sinds de middeleeuwen.
Belemmerd door het hoge gras, maar genietend van de stilte vroegen we ons af of we wel de goede route liepen;
niemand voor of achter ons te zien. Maar bij de Broekkade, waar door de provincie Utrecht en de Stichtse Rijnlanden het project Natuurvriendelijke Oever Broek en Blokland wordt ontwikkeld, kregen we weer zicht op Montfoort. We werden er onderweg door vriendinnen verrast met een drankje en wat lekkers.
Doorgewandeld naar Fruitbedrijf van Lint, waar we heel hartelijk werden ontvangen om er even een rustpauze te nemen. Het fruitsap smaakte ons prima! Nu nog het laatste stuk naar huis. Morgen weer zo’n mooie, goed georganiseerde wandeling. Zo gaat het goed, zo gaat het beter…. al weer 10 kilometer!

Dag 3
Wat boften we vandaag weer met het weer. Een prachtige wandeling via Blokland naar de polder van Willeskop.
Wat is het daar toch mooi. Helaas hebben we de distelvinkjes op de distelpluizen gemist, waarschijnlijk omdat ons groepje zo gezellig liep te praten. We genoten van de natuur zoals we die van de oude schoolplaat Sloot en Plas kennen.
Op de heen- en/of terugweg hebben we ons kunnen laten verwennen met koffie en/of gebak bij de familie Verkaik, bekend van de eendenkooi. Deze rustpunten worden door de wandelaars zeer gewaardeerd. Morgen alweer de laatste etappe.

Dag 4
De laatste etappe. Vandaag langs de IJssel op weg naar de Engherkade. Struinend door het hoge, droge gras genietend van het mooie en weidse landschap, richting Linschoten gelopen. Huis te Linschoten gepasseerd,
zwaaiend naar de wandelaars uit Linschoten op weg naar de koffie met gebak op het terras aan het water bij het Wapen van Linschoten.
Voordat we vervolgens bij de Cattenbroekerdijk aan kwamen werden sommigen al verrast met gladiolen, maar er moest nog wel een stuk gelopen worden voor we bij de Via Gladiola van het Knooppunt aankwamen. Wat een hartelijk welkom bij de finish mét …gladiolen, waarbij sommigen de bestelde herinnering kregen omgehangen.
Nog even bij Brasserie Broers op onze prestatie geproost. De sfeer en saamhorigheid was geweldig. Iedereen heeft genoten van deze tweede Knooppunt-Vierdaagse rondom Montfoort.
Een welverdiend woord van dank voor de organisatoren.
Marijke Driehuis