Verslag Floris de V Etappe 1

Het vele voorwerk door de wandelcommissie, na de keus om het Floris de Vijfde pad te lopen, is woensdag 27 september de eerste etappe gelopen.

De wandeling ging van Diemen naar Nederhorst Den Berg een afstand van 23 kilometer. Het was prima wandelweer en de start in Diemen lopend langs de drukke Weesperstraat was gelukkig kort voordat we de groene Bijlmerweide indoken. Zo dicht bij Amsterdam direct een oase van rust en natuur.

Lopend langs de Gaasp ging de wandeling naar Driemond en vervolgens naar Weesp een historische stad en sinds maart 2022 een zogenoemd stadsgebied binnen de gemeente Amsterdam. Na passeren van het Torenfort aan de Ossenmarkt in Weesp die vroeger deel uitmaakte  van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ging de wandeling verder langs de Vecht. Even verder langs de Vecht is een lunch locatie gevonden bij manege Blijenberg waar vriendelijk personeel heeft gezorgd voor een heerlijke lunch.

Na de lunch ging de wandeling verder langs de Vecht om daarna de polder in te gaan lopend op een gras pad om vervolgens richting Fort Uitermeer te gaan. Dit is een oud fort dat is opgenomen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en later de Stelling van Amsterdam. We bleven de Vecht volgen en kwamen zo uiteindelijk bij het eindpunt van de wandeling waar de bus ons oppikte om ons terug te brengen naar Montfoort en Linschoten.