Verslag Floris de V etappe 2

De wandeling van woensdag 25 oktober ging van Nederhorst den Berg naar Vreeland een afstand van ongeveer 22 kilometer.

Met de weersverwachting die niet veel goeds voorspelde begon de wandeling bij de Spiegelplas weliswaar bewolkt maar toch droog. Ter hoogte van Ankeveen begon het toch voorzichtig te miezeren en kwamen bij diverse wandelaars de poncho’s regenbroeken regenjassen en paraplu’s tevoorschijn. De paden tussen de vele plassen van deze mooie wandeling zoals de Ankeveense en de  Loosdrechtse plassen waren goed begaanbaar en zorgde niet voor problemen.

Helaas waren we gezien het weer waar de miezer langzaam overging naar lichte regen wel genoodzaakt om het historische wandelpad, het Oppad tussen Kortenhoef en Hilversum over te slaan, in natte periodes kan dit pad namelijk behoorlijk drassig zijn. Via de Vreelandseweg kwamen we toch uit bij de lunch locatie Intratuin in Hilversum waar een uitgebreide lunch voor de natte wandelaars klaar stond.

Na de lunch en nog steeds lichte regen ging de wandeling verder via het pad de Kromme Rade naar de Loosdrechtse plassen en via het pad de  Dirk A. Lambertskade naar de verwarmde bus die ons weer terugbracht naar Montfoort en Linschoten. Ondanks het mindere weer heeft iedereen enorm genoten van deze prachtige wandeling.